Voorkom verdere verspreiding en maak gebruik van een livestream voor het bijwonen van uw kerkdienst.

Religie speelt voor veel mensen een belangrijke rol in het leven en kan houvast bieden in barre tijden, zoals deze. 

Advies rondom kerkdiensten

De Protestantse Kerk is het grootste kerkgenootschap in Nederland. Zij hebben, samen met het RIVM de kerken geadviseerd om maatregelen door te voeren wat betreft kerkdiensten. Hierdoor zijn kerkelijke gemeentes nu genoodzaakt om de kerkdiensten af te gelasten. De Rooms-katholieke bisdommen zullen ook alle religieuze vieringen met meer dan honderd mensen verbieden.  

Verspreiding voorkomen

Hiermee wordt ook afgeraden om de koor repetities en andere bijeenkomsten te annuleren of op een aangepaste manier te laten plaatsvinden. Dopen en uitvaarten worden in kleinere kringen wel uitgevoerd. Kerken blijven wel open zodat mensen wel de gelegenheid hebben tot een persoonlijk gebed. Al deze maatregelen zijn doorgevoerd om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en om tegelijkertijd toch het pastorale werk door te laten gaan. 

Kerk tv

VRALL biedt nu kerk tv aan. Op deze manier kunnen mensen vanuit huis toch deelnemen aan de kerkdiensten. Dit alternatief voor de kerkdienst maakt het mogelijk dat iedereen de preken en diensten kan volgen. Deze toepassing is simpel, vrij goedkoop en daarmee toegankelijk voor vele kerkelijke gemeenten. Omdat het netwerk in Nederland erg stabiel is, is het vanuit iedere kerk in principe mogelijk een livestream uit te zenden. Wij vinden kerk tv een prachtig alternatief. Op deze manier kan toch iedereen zich betrokken voelen bij het uitoefenen van zijn of haar geloof en dat vinden wij belangrijk. 

Livestream via VRALL

VRALL is een bedrijf dat zich richt op film en fotografie. VRALL maakt het mogelijk om via 4G routers een livestream op te zetten vanuit iedere locatie. Binnen één uur is zo’n dergelijke livestream opgezet. We plaatsen de camera’s van onze mobiele studio in de kerk en kunnen zo vanuit verschillende camerastandpunten de dienst filmen en uitzenden. Mensen kunnen vervolgens de livestream bekijken in een beveiligde online omgeving. Wij werken veilig en houden ons aan de laatste maatregelen rondom de privacywet. 

Wilt u een livestream voor een kerkdienst? Neem contact op!

Vul het formulier hieronder in om direct een offerte te ontvangen voor een livestream.

Benieuwd wat we voor u kunnen?

Bakje koffie drinken?